1.

Pri ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi obavite ljekarski pregled za vozača vozila na motorni pogon za željenu kategoriju. Svaki kandidat za vozača mora imati ljekarsko uvjerenje da je tjelesno i duševno zdrav za vozača te kategorije.

2.

Upišite se u Auto školu”Start” Tuzla. Posjetite nas u našim prostorijama u SKPC “Mejdan” Tuzla ili nas kontaktirajte na telefon +387 61 880 866.

3.

Odslušate nastavu iz Propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima (28 nastavnih časova), koju Vam po najsavremenijim standardima predaju licencirani predavači teoretske nastave. Nastava se održava u učionici opremljenoj po savremenim standardima koji ispunjavaju sve uslove propisane zakonom. Svi kandidati se više puta testiraju prije izlaska na ispit.

4.

Nakon odslušane nastave iz Propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima kandidat pristupa polaganju ispita.

5.

Položite ispit iz Propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

6.

Odslušate predavanja (9 nastavnih časova) i položite ispit iz prve pomoći. Obuku iz ove oblasti provodi i naplaćuje Crveni krst. (Obuka i ispit prve pomoći se može odslušati i položiti i prije nego što se položi ispit iz Poznavanja propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima).

7.

Odaberite instruktora i vozilo, pristupite obuci iz oblasti upravljanja motornim vozilom, te odvezite potreban broj časova vožnje za upisanu kategoriju. Nakon toga se pristupa polaganju ispita iz praktičnog upravljanja motornim vozilom.

8.

Položite ispit i podignite uvjerenje o položenom ispitu, koje Vam omogućava da u CIPS – u podignete Vašu vozačku dozvolu.